Čo požičiavame

Naša technologická knižnica ponúka širokú škálu zariadení a vybavenia, od štartovacích sád na zoznámenie sa s programovaním, až po sady simulujúce smart domácnosti, meteo stanice či inteligentné autá. Viac podrobnosti o konkrétnych produktoch nájdete v online katalógu.

Novinky v našej technologickej knižnici

imagicharm

ImagiCharm

ImagiCharm je programovateľné zariadenie, ktoré oživuje kreatívne projekty a návrhy kódované v Pythone. Vďaka svojim 64 farebným LED svetlám a odolnej konštrukcii ho možno využiť ako účinnú pomôcku pri výučbe kódovania kreatívnejším a zábavnejším spôsobom. ImagiCharm sa cez bluetooth spája s platformou imagi Edu pre školy alebo s aplikáciou imagi pre domáce použitie.

sphero

Sphero

Programovateľné roboty Sphero pomáhajú deťom naučiť sa základné koncepty STEM (veda, technika, inžinierstvo, matematika). Môžu sa použiť na hranie hier, vytváranie programov alebo plnenie výziev. Obsahujú súčiastky ako motory, LED diódy, procesory, komunikačný modul bluetooth na pripojenie k telefónom a gyroskop, ktorý im pomáha pri navigácii. Klasický okrúhly tvar robota Sphero má približne veľkosť tenisovej loptičky. Vyžaduje interakciu s používateľom, a to buď prostredníctvom režimu Drive, alebo prostredníctvom programovania v Blocks či v Java v aplikácii Sphero Edu.

Ďalšie produkty

Ring bit car - zložené s microbitom V2

Ring:bit Car je malé inteligentné auto pre domácich majstrov - bez micro:bitu. Autíčko je možné naprogramovať tak, aby jazdilo autonómne, alebo pomocou diaľkového ovládania. Umožňuje pripojenie rôznych senzorov a komponentov k micro:bitu. Vie vytvárať dúhové svetelné efekty a rôzne zábavné veci ako je sledovanie trasy, vyhýbanie sa prekážkam, kreslenie tvarou v veľa iného. Požičiavame poskladané s microbitom V2.

Smart Health Kit pre micro:bit

Smart Health Kit pre micro:bit

Microbit Smart health kit disponuje veľkým množstvom senzorov, umožňujúcich projekty ako detekcia UV svetla, pripomínanie pre udržiavanie správneho postoja, detektor alkoholu a podobné.

MOVE Mini Buggy kit

MOVE Mini Buggy kit

MOVE Mini je malé programovateľné autíčko, ktoré môže byť naprogramované tak, aby jazdilo autonómne, alebo môže byť riadené na diaĺku cez bluetooth alebo pomocou rádiovej komunikácie z druhého micro:bitu. Základom autíčka sú dva servo motory s nepretržitou rotáciou. Okrem toho má zabudovaných 5 adresovateľných RGB ZIP LEDiek, s ktorými si vie autíčko svietiť na cestu, signalizovať stav alebo podobne. Na autíčko môžete primontovať obyčajnú fixku a rozšíriť tak zoznam projektov, na ktoré sa MOVE Mini dá využiť. Dodáva sa v balení bez micro:bitu.

Smart Home kit pre micro:bit

Smart Home kit pre micro:bit

Smart home kit na projekty simulujúce inteligentnú domácnosť - bez micro:bitu. Ide o výber komponentov bežne používaných v domácnosti: tepelný senzor TMP36, zvukový senzor, senzor nárazu, servo motor. Vďaka týmto komponentom viete zostaviť projekty ako: alarm na dvere, smart kvetináč, svetlo do skrine a podobne.

Ring bit car pre micro:bit

Ring bit car pre micro:bit

Ring:bit Car je malé inteligentné auto pre domácich majstrov - bez micro:bitu. Autíčko je možné naprogramovať tak, aby jazdilo autonómne, alebo pomocou diaľkového ovládania. Umožňuje pripojenie rôznych senzorov a komponentov k micro:bitu. Vie vytvárať dúhové svetelné efekty a rôzne zábavné veci ako je sledovanie trasy, vyhýbanie sa prekážkam, kreslenie tvarou v veľa iného.

Smart Coding Kit pre micro:bit

Smart Coding Kit pre micro:bit

Náramkový držiak na Micro:bit so zabudovaným držiakom na batérie. Možné využiť pri projektoch ako sú hodinky, počítadlo ľudí, kompas alebo krokomer.

Arduino Starter Kit

Arduino Starter Kit

Kit pozostávajúci z mnohých vstupných a výstupných periférií, je vhodný pre zoznámenie sa s elektronikou a programovaním Arduino. Všetky komponenty sú zabalené v praktickom plastovom kufríku.

Game ZIP

Game ZIP

Táto malá herná konzola do ruky je dokonalým retro herným doplnkom pre váš micro:bit. Obsahuje LED displej, 4 smerové tlačítka, 2 spúšte, dotykovú spätnú väzbu (vibrácie) a výstupy pre pripojenie ďalších I2C periférií alebo väčšieho LED displeja. Dodáva sa v balení bez micro:bitu.

Ring bit car - Príslušenstvo

Ring bit car - Príslušenstvo

Príslušenstvo k Ring bit car inteligentnému autíčku.

Kitronik LAB:bit

Kitronik LAB:bit

Kitronik LAB:bit je doska obsahujúca široký výber zariadení, ktoré záujemcom prinášajú zábavu a hodnotné lekcie. Usiluje o oboznámenie základov programovania s micro:bitom a následné sfunkčnenie dostupných miniprojektov.

MOVE Mini Buggy kit

MOVE Mini Buggy kit - zložené s microbitom V2

MOVE Mini je malé programovateľné autíčko, ktoré môže byť naprogramované tak, aby jazdilo autonómne, alebo môže byť riadené na diaĺku cez bluetooth alebo pomocou rádiovej komunikácie z druhého micro:bitu. Základom autíčka sú dva servo motory s nepretržitou rotáciou. Okrem toho má zabudovaných 5 adresovateľných RGB ZIP LEDiek, s ktorými si vie autíčko svietiť na cestu, signalizovať stav alebo podobne. Na autíčko môžete primontovať obyčajnú fixku a rozšíriť tak zoznam projektov, na ktoré sa MOVE Mini dá využiť. Dodáva sa v zloženom stave s micro:bitom V2.

Smart Agriculture Kit pre micro:bit s kartónovým modelom

Smart Agriculture Kit pre micro:bit s kartónovým modelom

Smart Agriculture kit má široký výber senzorov, umožňujúcich projekty ako ekologický skleník, smart odpudzovač hmyzu, monitorovanie úrovne hladiny rybníka a podobne.

Smart Science IoT kit

Smart Science IoT kit

Sada Smart Science IoT kit je vyvynutá na základe IoT:Bit. Jedná sa o novú breakout dosku kompatibilnú s mnohými senzormi, ako je ultrazuvkový senzor, prachový senzor, svetelný senzor a senzor hladiny vody, vrátane modulu RTC Timing a modulu wifi.

Smart City Kit pre micro:bit

Smart City Kit pre micro:bit

Smart City kit má široký výber senzorov slúžiacich na projekty ako smart parkovisko, semafor, monitorovanie úrovne vodnej hladiny.

Wonder rugged car

Wonder rugged car

Terénne auto postavené na multifinčnej rozširujúcej doske Wukong kompatibilnej s LEGOm. Dokáže jazdiť do všetkých smerov. Vďaka neobmedzenému pohybu zvládne aj obtiažne pohyby ako je ľavý a pravý drift, alebo jazdiť bokom. Super veľké Mecanum pneumatiky majú terénne tvarovanie. Pohonná jednotka všetkých kolies je výkonná a všetky štyri kolesá je možné ovládať nezávisle na sebe. Súčiastky sú kompatibilné s Legom a umožňujú postaviť prepracovné dizajny. Dodáva sa s lítiovou batériou 400 mAh, integrovaným systémom riadenia spotreby a podporou rýchleho nabíjania.